Најновије

ПРОПАДА ПАКЛЕНИ ПЛАН ЈУТКЕ И ШЕШЕЉА! Сексуалном предатору следи казна пре избора!

Милутин Јеличић Јутка биће осуђен за сексуално узнемиравање пре априлских избора и готово да не постоји ни теоретска шанса да се за гнусна дела која је чинио извуче позивањем на посланички имунитет.

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Поступак против Јеличића дошао је до краја, а упркос покушајима и опструкцијама којима прибегава, тешко ће се извући од одговорности.

Јеличић је, иначе, увелико у кампањи по Брусу, обилази домаћинства, обавештава све да ће Вучић "продати Косово" и да је он због тога пришао радикалима и Војиславу Шешељу, који ће, како каже, "као националисти расти".

- Јутка прича да је он напустио напредњаке, а не да су се они решили њега, што је истина. Ослања се на Шешељеву подршку и убеђен је да ће успети да пролонгира пресуду да би уласком у парламент стекао посланички имунитет - каже извор из Бруса.

Марија Лукић, међутим, за наш лист каже да не очекује даље одуговлачење у процесу против бившег председника општине Брус.

- Надам се да ће пресуда бити донета пре конститутивне седнице парламента Србије. Имамо још само једно рочиште и надам се да се Јеличић и његови адвокати неће служити лажима као што су радили до сада, да би се извлачили и пролонгирали суђење - наводи Лукићева.

Један од начина да покуша да одложи изрицање пресуде Јеличић је применио на последњем рочишту, када се уопште није појавио, а правдао је то здравственим проблемима. Међутим, истог дана када је одржано суђење, само увече, присуствовао је промоцији књиге лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља. Због тога ће правни заступник Марије Лукић предати поднесак суду.

- Мислим да судија даје опструкције и одлагања неће дозволити. А свиме што Јеличић чини, практично је признао кривицу, па сада покушава да избегне казну, јер су сви покушаји застрашивања, притисака, уцена и лажи били без резултата које је очекивао - закључује храбра Марија, која је прва пријавила Јутку за сексуално узнемиравање.

Извештај вештачења телефона Марије Лукић такође је стигао у суд, вештак је потврдио све њене наводе. И оне о 15.000 ласцивних порука које јој је послао за две године.

Адвокат Лукићеве Боривоје Боровић каже да ће пресуда сигурно бити донета пре парламентарних избора.

- Нема сумње, дошли смо до краја. Очекујемо усмено излагање вештака који је вештачио телефон Марије Лукић и затим завршне речи обе стране - наводи Боровић.

Он каже да су Јеличић и његови правни заступници покушавали да отегну случај, тражењем разних изузећа, али да је сада за то касно јер је поступак практично доведен до краја.

- Следеће рочиште је 6. марта. Чак и ако Јутка и његови правни заступници не дођу, оно ће бити одржано, а судија их је о томе и обавестио - каже адвокат Боровић.

Све ово практично значи да Јеличић само чудом може да се дочепа посланичког имунитета упркос свим покушајима и помоћи Војислава Шешеља. А због одлуке да Милутина Јеличића Јутку стави на посланичку листу, Шешеља су напустили поједини одбори.

Тако је Смиљана Гламочанин Варга, актуелна потпредседница Скупштине АП Војводине, иначе из редова СРС, саопштила да је напустила радикале и са групом бивших чланова те странке основала Покрет за Банат. Она је потврдила да је у доношењу одлуке пресудило њено сазнање о ангажовању Милутина Јеличића Јутке у СРС.

- Кап која је прелила чашу, због које смо донели ову одлуку је ангажовање, пријем у странку или како већ да се изразим, Милутина Јеличића Јутке. Знате, ја имам ћерку, сви имамо у окружењу и пријатеље и рођаке и кумове и комшије који имају ћерке и сестре... Ми заиста не желимо да живимо у држави у којој ће такве личности запошљавати жене - казала је за РТВ Смиљана Гламочанин Варга.

Пријавило га седам жена

Милутина Јеличића је за сексуално узнемиравање пријавило седам жена, али је оптужница подигнута само у случају Марије Лукић и то тек годину дана након што га је она пријавила. Убрзо након тога, Српска напр­­­една странка је натерала Јеличића да поднесе оставку на место председника општине, али и на место председника бруског СНС, што је он и учинио. После годину и по дана од подизања оптужнице, очекује се и крај случаја који је изазвао пажњу целокупне јавности.

Епископи у САД повлаче одлуку која је претила да уздрма СПЦ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА