Најновије

ЗАЈЕДНО СА СВОЈИМ НАРОДОМ! Си Ђинпинг допутовао у Вухан, први пут од избијања епидемије!

Кинески председник Си Ђинпинг допутовао је у Вухан, први пут од када је у том граду у централној Кини почела епидемија корона вируса, који се потом проширио свуда у свету.

Си Ђинпинг (Фото: Јутјуб)

Си Ђинпинг ће у Вухану посетити медицинске раднике, војне и јавне службенике, полицајце и волонтере који су били на првој линији одбране од вируса, као и пацијенте и становнике града, пренела је државна агенција Синхуа.

Његов долазак у град за који се верује да је у њему почела зараза, долази након што се ширење вируса широм копненог дела Кине успорило, а у центар пажње доспеле друге земље са великим порастом броја оболелих, као што су Италија, Иран и Јужна Кореја, наводи Ројтерс.

Вест о Сијевој посети Вухану довела је до пораста вредности кнеских акција.

Кинеске власти нашле су се на мети критика у земљи и у иностранству због начина на који је у раној фази одговорено на избијање епидемије, скривања информација и умањивања ризика, али су оштре мере контроле, укључујући стављање Вухана и провинције Хубеи у изолацију, дале позитивне резултате у спречавању ширења вируса.

Власти у провинцији Хубеи саопштиле су да ће применити систем "здравствени код", којим ће бити дозвољено путовање људима у областима средњег и нислог ризика.

У копненом делу Кине јуче је забележено 19 нових случајева корона вируса, што је значајан пад у односу на претходни дан када их је било 40.

Ова фотографија је подељена 350 пута, а погледајте и зашто! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА