Најновије

ПОМОЋ БРАТСКИМ НАРОДИМА: Шеик бин Зајед евакуише грађане из Кине!

Према директивама Њ. В. шеика Халифе бин Заједа Ал Нахјана, председника државе, Њ. В. шеик Мухамед бин Зајед Ал Нахјан, престолонаследник Абу Дабија и заменик врховног команданта Оружаних снага УАЕ, наредио је евакуацију држављана неколико братских и пријатељских земаља, на захтев њихових влада, из кинеске провинције Хубеј, епицентра избијања епидемије новог Корона вируса „COVID-19“, и њихово пребацивање у „Хуманитарни град“ у Абу Дабију, у оквиру своје хумане политике коју УАЕ примењују када је потребно пружити помоћ и подршку својим братским и пријатељским земљама у тешким околностима.

Кина (Фото: Јутјуб)

Емиратски авион, комплетно опремљен свим потребним медицинским ресурсима, извршио је евакуацију 215 особа, држављана арапских и пријатељских земаља, у чему је учествовао тим за хуманитарно реаговање, у који је био укључен тим волонтера који чине пилоти, стјуарди, медицински и административни тим, што је имало за циљ истицање важности хуманитарног и волонтерског рада.

„Хуманитарни град“ у Абу Дабију опремљен је свим потребним средствима и залихама за обављање неопходних лекарских прегледа евакуисаних особа, ради провере њиховог здравственог стања и безбедности, стављањем у изолацију на период од најмање 14 дана, уз пружање комплетне здравствене заштите током трајања карантина, на начин који је у складу са стандардима СЗО, док се не утврди да су потпуно здрави и безбедни.

Министарство спољних послова и међународне сарадње и Амбасада УАЕ у Народној Републици Кини, у координацији са амбасадама дотичних земаља, организовали су акцију евакуације, као део сталних напора Емирата које улажу у унапређењу сарадње са кинеском владом у циљу сузбијања ширења вируса.

Ова иницијатива одражава сталну жељу Уједињених Арапских Емирата да помажу и подржавају братске и пријатељске земље, и потврђује чврст хумани приступ који се сматра једним од основних начела емиратске политике, чије је руководство одавно нагласило да је неопходно пружити руку помоћи и ослонца свим народима који се налазе у тешкој ситуацији, без дискриминације засноване на географском положају, расној или верској припадности, већ искључиво по принципу племените људскости и хуманог приступа.

Корона вирус на специјалном третману! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА