Најновије

ОГРОМНА СИЛА ЈЕ КРЕНУЛА ИЗ АМЕРИКЕ! Носачи авиона се запутили на Блиски исток! Како ће их Иран дочекати?

Сједињене Државе наставиће с управљањем два носача авиона на Блиском истоку први пут након готово једне деценије усред драматичног скока тензија са Ираном, рекао је у петак заповедник америчке Централне команде (ЦЕНТЦОМ) Кенет МекКензи.

Амерички носач авиона (Фото: Јутјуб)

 

"Питао сам и секретар је одобрио мој захтев да наставим да делујем са два ударна носача авиона у региону, што је први период продужених операција двоструких операција носача авиона у Централној команди САД, од 2012", рекао је МекКензи .

Командант је такође напоменуо да је Пентагон још „неколико дана“ од активирања система противракетне одбране „Патриот“ које тренутно користи у Ираку, додајући, међутим, да оружани системи неће заштитити америчке снаге од ракета Катјуше, које су коришћене у нападу на коалиционе снаге у земљи почетком ове недеље.

Америчка војска премешта Патриоте у Ирак и системи су већ успостављени заједно са припремним материјалима, додао је. "То ће нам омогућити да успоставимо положаје Патриота унутар Ирака", рекао је МекКензи.

Та изјава долази након што су два америчка војника и један војник из Велике Британије погинули током ракетног напада на коалициону базу у Кампу Таји, у којој је такође повређено преко 10 људи. Као одговор, САД су извеле „дефанзивне прецизне ударе“, наводећи да су намењене „шиитским милицијским групама које подржавају Иран“. Техеран је, међутим, нагласио да то нема никакве везе са нападом на америчке снаге у региону.

Кинези застрашујућум претњом открили ко је произвео коронавирус! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА