Најновије

Кинески водич за борбу против ЦОВИД-19 биће објављен у Русији

"Кина је победила коронавирус и прва је у свету зауставила његово ширење", рекао је Кисељов.

Радник подземне железнице чисти рукохвате у оквиру поступка дезинфекције у Москви, Русија, 16. марта 2020. године. Фото: Evgeny Sinitsyn/Xinhua

Руски владин медијски конгломерат “Русија Сегодна” у среду ће објавити руску верзију кинеског водича за борбу против коронавируса, изјавио је у уторак његов извршни директор Дмитриј Кисељов.

"Требало би бити у стању да се препознају чињенице: Кина је победила коронавирус и прва у свету зауставила његово ширење", рекао је Кисељев за РИА Новости, део “Русије Сегодна”.

Водич под називом "Приручник о превенцији и лечењу ЦОВИД-19" већ је преведен, укуцан и стављен у штампање, рекао је, додајући да ће се његових 10.000 примерака бесплатно дистрибуирати.

Истраживачи и ректор московског Медицинског универзитета Сеченов дејствовали су као научни саветници за превод књиге са 90 страница, чији је аутор Прва придружена болница Универзитета Џејианг на истоку Кине.

Водич се објављује уз подршку Руског фонда за директна улагања (РДИФ).

"Искуство водеће кинеске клинике која се нашла на челу борбе против новог вируса и разрадила сопствене приступе заиста је непроцењива," изјавио је извршни директор РДИФ-а Кирил Дмитриев.

Приручник је подељен у три дела: превенција и контрола, дијагноза и искуство лечења и искуство неге.

Написана према смерницама кинеске Националне комисије за здравље, књига сажима два месеца практичног искуства у превенцији и лечењу у болници.

Кина - од осуда због ширења вируса до највеће светске хуманитарне силе, више ОВДЕ.

Извор: Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА