Најновије

"За кризу на Косову одговоран је Курти!"

Председник ДСК Иса Мустафа, странке чланице вадајуће коалиције, поручио је данас амбасадорима Француске и Немачке у Приштини да разуме њихову забринутост због захтева те странке за игласавање неповерења Аљбину Куртију који је, каже, одговоран за новонасталу ситуацију.

Иса Мустафа (Фото: kryeministri-ks.net)

Мустафа је на фејсбук профилу уочи почетка ванредне седнице парламента амбасадорима Француске и Немачке поручио да је ДСК учинила све да убеди лидера Покрета "Самоопредељење" у неке ствари, али без успеха, оценивши да је он "доследно чинио једностране акције на штету ДСК".

Он је рекао и да је ДСК свесна актуелне ситуације и пандемије корона вируса, али да је за кризу владе одговоран Курти.

- Сарадња са Немачком и Француском, као и са другим земљама Европске уније од суштинског је значаја за ДСК и Косово. Косово је увек уживало снажну подршку ових земаља. Зато разумемо њихову забринутост због тренутне ситуације на Косову - навео је Мустафа.

Bashkëpunimi me Gjermaninë dhe Francën sikurse edhe me vendet e tjera të Bashkimit Evropian është me rëndësi themelore ...

Posted by Isa Mustafa on Wednesday, March 25, 2020

Са друге стране, опозициона Алијанса за будућност Косова (АБК) бившег премијера Рамуша Харадинаја оптужила је актуелног премијера Аљбина Куртија да је намерно испоровоцирао пад владе у тренутку пандемије корона вируса.

Joint declaration of the Ministries of Foreign Affairs of France and Germany, Quai d’Orsay and Auswärtiges Amt, on the...

Posted by German Embassy Pristina on Tuesday, March 24, 2020

- То је, између осталог, разлог због којег ће Алијанса данас гласати за опозив Куртија - наводе из те странке.

Они оцењују и да је од почетка било јасно да ова влада неће бити стабилна, јер је "Курти озбиљно угрозио односе са САД и најавио укидање такси", пренела је приштинска "Газета Еxпрес".

Један авион јутрос полетео за Истанбул, током дана за Ларнаку и Солун! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА