Најновије

ХИТНО ОБАВЕШТЕЊЕ! Одлука Владе Србије данас ступа на снагу!

Одлуком Влада Србије, а у циљу сузбијања ширења коронавируса, забрана кретања, суботом и недељом, примењује од 15 часова.

Војска Србије (Фото: Јутјуб)

На основу члана 2. Уредбе о мерама за време ванредног стања и члана 15. став 1. Закона о државној управи министар унутрашњих послова, уз сагласност министра здравља, доноси наредбу о измени наредбе о ограничењу и забрани кретања лица на територији Србије.

У Наредби о ограничењу и забрани кретања лица на територији Србије у тачки 2. став 1, речи: „осим суботом када забрана траје од 17 до 3 часова” замењују се речима: „осим суботом када забрана траје од 15 до 3 часова и недељом када забрана траје од 15 до 5 часова”. Став 2. брише се.

Ова Наредба објављена је у Службеном гласнику Србије, тако да важи од данас.

У вези са спречавањем ширења вируса КОВИД-19, свим грађанима Републике Србије, као и странцима са боравишном дозволом, који су у земљу ушли 14. марта и касније, продужава се обавезна мера кућне самоизолације са 14 на 28 дана. Ово практично значи да сви који су при уласку у земљу добили усмено или писмено решење о кућној самоизолацији у трајању од две недеље, изолација аутоматски наставља да тече још две недеље.

Најстарији суграђани могу напуштати своје домове једино недељом између 3 и 8 часова ујутру, у циљу куповине намирница.

Водећи се мишљењем струке, Влада Републике Србије одлучила је да повуче одлуку о дозвољеној шетњи кућних љубимаца у трајању од 20 минута између 20 и 21 час.

Како се Србија налази у јеку борбе са заразном болести изазване вирусом КОВИД-19, одлучено је да се све пијаце, на отвореном и затвореном простору, затворе до даљњег.

Због померања забране кретања викендом на 15 часова, продавнице ће суботом и недељом радити од 7 до 14.30 часова.

Више од 120 наших грађана жели да се врати кући! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА