Најновије

ДОКАЗ ДА СУ ПРВА ЕКОНОМИЈА СВЕТА! Зашто ће се Кина од кризе опорављати брже од осталих држава?

У тражењу најпогоднијих тржишта, инвестицијски фондови се опет највише окрећу према Кини која прва излази из кризе с пандемијом. Како број случајева заразе пада, тако и кинеска економија показује знакове опоравка, а то привлачи повећану пажњу страних инвестицијских фондова.

Кина (Фото: Јутјуб)

Према писању CNBC-а, амерички Пинебридге Инвестментс, који расположе капиталом од 101 милијарду долара, се одлучио да се појачано окрене кинеском тржишту, преноси Сеебиз.

"Као резултат КОВИД-19, западно тржиште је у великом паду, док у Кини велики број компанија показује знакове опоравка", истиче директор Михаел Кели из Пинебридгеа и додаје да ће април донети нови пораст кинеског тржишта, док западно тек почиње да тоне.

УБС Ассет Манагемент има подједнако мишљење и појачано улаже у кинеско тржиште капитала, наводећи да су потрошња угља и продаја некретнина у Кини већ сада на 90 одсто нивоа од пре кризе, док је и радна активност све већа. Они истичу да је кинеско тржиште капитала већином везано за технологију, а тај сектор је мање рањив на тренутну кризу.

Голдман Сакс се осврће на речи кинеског председника који је пустио снажне позитивне сигнале, а за кинеске мере оцењују да стимулишу домаћу потрошњу, стабилизују запосленост, трговину и финансијска тржишта. Највеће тржиште Кине је постала Кина сама. Као прилику за инвестирање виде инфраструктурне пројекте, првенствено у вези са развојем и инсталацијом 5Г мреже.

У Номури верују да ће кинески јуан постати можда и најважнија валута. Банк оф Цхина је изнела план за стварање своје дигиталне валуте, као прва централна банка која ће се одлучити на тај потез.

Али, да не би све било бајно, аналитичари и даље истичу кинески пад извоза због кризе на глобалним тржиштима, и геополитичку кризу у односима САД-а и Кине.

Убијен бивши сиријски министар у Идлибу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА