Најновије

РУСКИ УДАВ ДОБИО НОВУ МУНИЦИЈУ: Путинови стручњаци развили метак који пролази кроз оклопе нивоа II

Централни истраживачки институт за прецизну машиноградњу (ЦНИИТОЧМАШ, део државне корпорације Ростех) развио је 9 мм муницију за најновији пиштољ Удав, способан за пробијање оклопа нивоа II на далеко већим удаљеностима од својих ривала, Ростех прес служба објавила је у петак.

Пиштољ "Удав" (Фото: Јутјуб)

 

"Нова муниција, која се још назива и Удав патрона, даје високи ефекат штете и представља једну од најмоћнијих 9 милиметарских метака на свету", цитирао је Ростех, генерални директор ЦНИИТОЧМАШ-а Алберт Баков.

 

Као што је прецизирала Ростех-ова служба за штампу, неке постојеће стандардне пушке од 9 мм могу пробити прслуке нивоа II, али њихов опсег модерних прслука са меким оклопним плочама је знатно мањи у поређењу с новоразвијеном руском муницијом.

Руски стручњаци успели су да побољшају способност пробијања јединственим дизајном и технолошким решењем, саопштила је прес служба.

„Знање наших произвођача састоји се у конфигурацији језгра метка са оштом ивицом на врху. Упркос скептицизму током пројектовања, касније је експериментално доказано да дизајн овог језгра метака не утиче на прецизност," Ростехова прес служба цитирала је извршног директора ЦНИИТОЧМАШ-а.

Ростех је 26. марта објавио да је развио нови 9 милиметарски нечујни метак који пробија панцир. Метак је развијен као део истраживања и развоја на новом Удав пиштољу.

Нови метак пробија оклопни прслук нивоа II, са бешумним и незапаљивим хицем, због веће масе метка и оштре ивице на предњем крају његовог језгра.

Када ће Кинети да отворе “Пандорину кутију” сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА