Најновије

СРПСКА СОЛИДАРНОСТ ИЗ РУСИЈЕ! Срби скупили 34.000 евра!

Више од 30.000 евра скупила је група хуманих људи из Србије који су на привременом раду у Русији, на тај начин обезбедивши новац да ваљевским Дом здравља набави ново санитетско возило.

Русија (Фото: ria.ru)

Ваљевац Андрија Влајковић, са још тројицом пријатеља из Ваљева, покренуо је у Русији акцију прикупљања новца за помоћ родном граду у борби против коронавируса, а потом су се у акцију укључили и Срби из других градова, као и неколико Хрвата и Руса.

Сви они су за кратко време прикупили преко 2,8 милиона рубаља, односно 34.168 евра, а новац је уплаћен на наменски рачун за ту сврху. Према речима Андрије Влајковића, одлучили су да, на предлог директорке Дома здравља др Бранке Антић, купе санитетско возило Хитној служби Дома здравља.

Влајковић каже да је уговор о донацији потписан, а средства већ уплаћена на рачун фирме која ће испоручити возило марке "рено".

- Наставићемо да прикупљамо новац како бисмо помогли ваљевским здравственим установама, али и нашем граду. Наредних дана уплатићемо новац за набавку рукавица, маски и другог санитетског материјала потребног у овој тешкој ситуацији - најављује још једну акцију Андрија Влајковић. П. В.

Полиција мора Вучића да спроведе у карантин! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА