Најновије

КОРОНА ИПАК НАСТАЛА У ЛАБОРАТОРИЈИ? Трамп покреће истрагу, шокирао Америку!

Америчка страна намерава да открије порекло вируса корона, као и верзију да ли је настао у лабораторији у кинеском граду Вухану, изјавио је амерички председник Доналд Трамп.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

„Много тога чудног се дешава, али у току је и много истрага, а ми намеравамо да сазнамо (порекло вируса). Све што могу да кажем јесте да без обзира где је настао вирус и у ком облику, дошао је из Кине, а 184 земље сада пате због њега”, изјавио је Трамп на брифингу, одговарајући на питање колико се активно истражује верзија да је Ковид-19 потекао из Вухана.

Раније је амерички државни секретар Мајк Помпео захтевао од Кине транспарентност по питању пореклу пандемије вируса корона, истовремено одбијајући да потврди или демантује објаве америчких медија да је вирус могао да проистекне из лабораторија у Вухану.

Министарство спољних послова Кине саопштавало је да је Кина од самог почетка заступала отворен и одговоран став о објављивању свих података о епидемији коронавирусне инфекције.

Пандемија Ковид-19

Кинеске власти су 31. децембра обавестиле Светску здравствену организацију о епидемији непознате упале плућа у граду Вухан у централном делу земље. Кинески стручњаци утврдили су 7. јануара узрочника болести — то је корона вирус 2019-нЦоВ (2019-nCoV), који је касније добио званичан назив КОВИД-19.

Светска здравствена организација 11. марта прогласила је епидемију новог вируса корона за пандемију. Први случајеви заразе овим вирусом забележени су крајем 2019. у Кини.

Кинеске власти су крајем марта објавиле крај епидемије у тој земљи, одакле је и кренуло ширење вируса корона.

Према последњим подацима, у свету је тренутно регистровано 2,251,768 случајева заразе вирусом корона, док је 154,295 људи умрло.

Због понашања Кине државе ће размислити о Хуавеју! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА