Најновије

РУСИЈА ОСНИВА СВЕМИРСКИ ЦЕНТАР! Идеја која се Западу неће допасти, а ово је разлог!

Русија ће основати свемирски центар за праћење ванредних ситуација у земљи, а државна свемирска корпорација "Роскосмос" планира да за ту сврху издвоји више од 7,5 милијарди рубаља (101,2 милиона долара), наводи се у документу објављеном на интернет страници руске Владе за набавке.

Руска космичка ракета (Фото: ria.ru)

У документу се наводи да ће свемирски центар осигурати праћење ванредних ситуација које изазивају и човек и природа, као и свемирског система у његовој основи.

Изградња би требало да буде завршена до 15. новембра 2025. године. Објекат ће чинити контролни центар на Земљи и орбитална групација сателита "канопус један" и "канопус два", који ће бити лансирани са космодрома Восточни на руском Далеком истоку.

Директор Одељења за навигационе свемирске системе у "Роскосмосу" Валериј Заичко изјавио је да ће сателити бити искоришћени за праћење ванредних ситуација, откривање шумских пожара и великих извора загађења ваздуха.

Сателити ће бити опремљени инфрацрвеном опремом која ће руском Министарству за ванредне ситуације омогућити да лоцира пожаре у њиховој раној фази.

Иран упозорава да ће САД „добити јачи шамар“ ако покрену напад! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА