Најновије

НИКАД ЈАЧИ УДАР НА ТРАМПА! "Њујорк тајмс" се окомио на председника САД, ово су озбиљне оптужбе!

Одговор председника САД Доналда Трампа на пандемију корона вируса представља наставак дугогодишње праксе његове администрације да се подрива мишљење стручњака зарад политичких циљева, пише "Њујорк тајмс".

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

У анализи односа Трампа према стручњацима у време пандемије, лист преноси мишљење критичара да је Белу кућу, како наводе, у време када се земља суочава са једном од највећих катастрофа у јавном здравству, "окупирао председник" чија је администрација умањила закључке науцника у формулисању политике и која негује сумњу у знање стручњака и често ставља његове политичке инстинкте испред чињеница.

Историчар са Универзитета Рајс у Хјустону Даглас Бринкли сматра да САД никада нису имале председника који се мање интересовао за науку и екологију.

Он је додао да су поступци Трампа угрозили начуну експертизу владе, која се градила деценијама.

С друге стране, портпарол Беле куће Џад Дир навео је у саопштењу да савезна влада чини све што може да успори ширење вируса, спаси људске животе и омогући поново отварање земље.

"Њујорк тајмс", међутим, подсећа да је Трамп, пре него што је победио на председничким изборима, јавно преиспитивао мишљења научника и показао скептицизам према вакцинама, а сугерисао је и да су климатске промене "превара коју је произвела Кина".

Лист наводи и да је Трампова администрација, убрзо по ступању на дужност, почела да ради на систематском омаловажавању или игнорисању науке како би ослабила прописе о еколошком здрављу и глобалном загревању.

"Њујорк тајмс" истиче и да се у време пандемије Трамп у више наврата сукобио са стручњацима за јавно здравље и оцењује да је он споро реаговао на рана упозорења о томе да схвати озбиљније епидемију и промовисао употребу различитих лекова за борбу против вируса, иако су научници рекли да нема доказа о њиховој ефикасности.

Амфилохије саслушан у суду на Цетињу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА