Најновије

СРБИЈИ СЕ ПРИПРЕМА НОВА УЦЕНА ИЗ ЗАГРЕБА: Окрените се ЕУ, а не Русији и Кини

Испуњавање критеријума, па тек онда чланство. Постоји жеља за проширењем, али без конкретних датума пријема.

Од Србије ће бити тражено да се приближи ЕУ (Фото: Јутјуб)

Европска унија спремила је помоћ од 3,3 милијарде евра за опоравак након пандемије вируса корона, а за економије земље Балкана спрема се додатни "пакет" - ово су кључне поруке које ће ЕУ послати на видео-конференцији коју за сутра припрема Хрватска.

За Загреб ће овај догађај бити круна њиховог председавања ЕУ које се делом "поклопило" и са борбом целог света против вируса корона. Према сазнањима "Новости", на самиту ће лидери земаља ЕУ позвати земље кандидате да се окрену Европи, а не Русији и Кини. Иако се директно не помиње, јасно је да се, пре свега, мисли на Београд, коме су у помоћ притекли Москва и Пекинг.

У овом тренутку још није прецизирано да ли ће се тема Косова наћи на дневном реду једнодневне конференције председника и премијера, а на којој ће учествовати и Александар Вучић.

Шпанија: Ништа од признавања

Премијер Шпаније Педро Санчез намерава да учествује на видео-самиту, на који је позвано и тзв. Косово, објавила је мања шпанска агнција Европа прес. Приштинска "Коха" је ту информацију протумачила као да је Шпанија "укинула вето" за учешће Приштине на међународним сусретима и конференцијама.

- Извори из Министарства спољних послова су потврдили да присуство Санчеза на састанку ни на који начин не имплицира било какву промену у одбијању Шпаније да призна једнострано проглашену независност Косова - навео је лист "Ла вангвардија".

Прочитајте ОВДЕ каква атмосфера влада у Србији уочи предстојећих избора.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА