Најновије

АМЕРИКА НАСТАВЉА СА СВОЈИМ ТЕРОРОМ НАД СУВЕРЕНИМ ДРЖАВАМА! Трамп уводи још више санкција Сирији, у време највеће кризе са корона вирусом!

Амерички председник Доналд Трaмп у четвртак је одлучио да продужи једностране економске санкције Сирији за још годину дана, упркос тренутном избијању вируса КОВИД-19.

Доналд Трамп и Мајк Помпео (Фото: Flcikr)

У изјави се наводи да су ове санкције међу разним ограничењима које је Вашингтон увео против Дамаска.

Ова блокада укључује забрану финансијске имовине неких људи и правних лица која подлежу америчкој надлежности и забрану извоза одређених категорија робе и услуга у Сирију.

Отприлике десет земаља, укључујући Русију, Кину, Иран и Сирију, послало је службену поруку Високом комесару за људска права позивајући на хитне акције како би се укинуле једностране санкције које су те државе увеле.

Порука групе земаља захваћених једностраним санкцијама, посебно оних које су наметнуле Сједињене Државе, стигла је због утицаја ових озбиљних санкција на стотине милиона људи у тим земљама.

У писму, које су потписале Русија, Кина, Иран, Сирија, Куба, Венецуела, Северна Кореја, Зимбабве, Камбоџа и Никарагва, назначено је да су ове санкције средство у арсеналу спољне политике САД у грубом кршењу не само међународног права и Повеље Уједињених нација, али и на штету основних људских права.

Путин и Трамп разговарали о пандемији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА