Најновије

НОВИ РАТ НА ПОМОЛУ? СУКОБ КИНЕСКЕ И ИНДИЈСКЕ ВОЈСКЕ: Стотине војника се нашло у окршају на Хималајима

Више од стотину војника учествовало је у сукобу на индијско-кинеској граници на Хималајима и на обе стране има повређених, јавили су индијски медији.

Кинеска војска (Фото: Јутјуб)

Позивајући се на два војна извора, лист "Хиндустан тајмс" објавио је да се инцидент догодио на планинском превоју на висини већој од 5.000 метара дуж границе са Кином у држави Сиким, на североистоку Индије.

"Четири индијска војника и седам кинеских задобили су повреде у овом сукобу у коме је учествовало око 150 припадника војске", рекао је неименовани војни извор листу.

Индијски војни извори потврдили да се догодио сукоб у северном делу државе Сиким те да је на обе стране "забележено агресивно понашање" и да има повређених.

Међутим, како наводе медији, официри са обе стране су успели дијалогом да смире страсти.

Индија и Кина имају неколико територијалних спорова. Сукоби се спорадично дешавају дуж границе између Сикима и кинеског Тибета, као и дуж линије контроле на Кашмиру, где две државе, такође, деле границу, наводи "РТ".

Пекинг и Њу Делхи воде разговоре на високом нивоу ради решавања граничних спорова. Прошле године, две војске договориле су посебну линију комуникацију како би се избегли могући конфликти дуж границе.

Немачки обавештајци разоткрили Трампа, а спомињу и тајни савез! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА