Најновије

ТРАМП У ПРОБЛЕМУ: Американци се дигли на ноге! Оштро запретили и изнели нове захтеве!

Са нових захтевима, укупан број људи који су од средине марта остали без посла због пандемије Ковид-19 попео се на преко 40 милиона, извештава Њујорк Тајмс (NYT)

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

У Сједињеним Државама је прошле седмице поднето још 2,1 милиона нових захтева за добијање накнаде за незапосленост, саопштило је данас Министарство рада.

Са нових захтевима, укупан број људи који су од средине марта остали без посла због пандемије Ковид-19 попео се на преко 40 милиона, извештава Њујорк Тајмс.

Ово је осма недеља заредом да се број нових пријава за добијањем накнаде смањује у односу на мартовски рекорд од готово 6,9 милиона у једној седмици, али њихов ниво и даље далеко надмашује досадашњи историјски максимум.

Најновији захтеви, по оцени листа, можда нису искључиво резултат нових отпуштања, вцећ и чињенице да државне агенције за незапослене, које су затрпане гомилом захтева, касне са њиховим прослеђивањем надлежним службама.

Наредба “остани код куће” и ограничења пословања укидају се широм земље, а неким радницима су упућени позиви да се врате на посао. Ипак, поновно отварање економије и даље је неуједначено и непотпуно јер пандемија корона вируса још увек спутава пословање.

Амерички аналитичар оценио да ако не буде притиска на Србију, биће бесконачних преговора о косовском питању! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА