Најновије

ЖЕСТОКЕ ОПТУЖБЕ АМЕРА: Не верујемо новој руској нуклеарној доктрини!

Специјални изасланик председника САД за контролу над наоружањем Маршал Билингсли изразио је сумњу у истинитост тврдње портпарола Кремља Дмитрија Пескова да нуклеарна доктрина Русије не подразумева да Москва може да нанесе „први ударац“.

Руска ракета (Фото: mil.ru)

„Представник Кремља је рекао да нова нуклеарна доктрина јасно налаже да Русија никада не може да буде иницијатор коришћења нуклеарног наоружања. Где је то написано у документу?“, написао је Билингсли на Твитеру.

Подсетимо, руски председник Владимир Путин утврдио је почетком јуна основу државне политике у области нуклеарног обуздавања.

Како су пренели руски медији, у документу се наводи да „Русија разматра нуклеарно оружје искључиво као средство обуздавања, његова примена је крајња мера и предузима све потребне мере за смањење нуклеарне претње и спречавање заоштравања међудржавних односа који могу да изазову војне конфликте, укључујући нуклеарне“.

Поред тога, у тексту се наводи да „Русија задржава право да пружи одговор на било какав нуклеарни напад  на њену територију или на територију њених савезница, било да је реч о балистичким ракетама или о некаквом другачијем оружју за масовно уништењe“.

Турска војска поново жестоко понижена! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА