Најновије

КИМ "СПРЕМА ПОКЛОН" ТРАМПУ УОЧИ ИЗБОРА У НОВЕМБРУ: Овај гест може имати несагледиве последице!

Уколико се не ублаже тренутне напетости, Пјонгјанг би, отприлике у време новембарских председничких избора у САД, Вашингтону могао да пошаље "божићни поклон" у виду велике провокације у знак протеста због застоја у преговорима о нуклеарном програму, тврди један јужнокорејски експерт.

Ким Џонг Ун и Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Како подсећа агенција Јонхап, Северна Кореја је прошле године упутила управо такву, још неостварену претњу, што је довело до спекулација да би могла бити реч о лансирању новог интерконтиненталног балистичког пројектила или проби неког другог стратешког наоружања.

Гневан због појављивања пропагандних летака у којима појединци који су пребегли из Северне у Јужну Кореју критикују севернокорејског лидера Ким Џонг-уна, Пјонгјанг је појачао напетости између две земље дизањем у ваздух једне канцеларије за везу и претњом да ће предузети низ војних потеза, подсећа агенција.

- Ако се тренутним напетостима између две Кореје не будемо позабавили како треба, Северна Кореја би могла да пошаље ''божићни поклон'' који је поменула раније - каже тај стручњак за питања Северне Кореје, истичући да би Сеул требало да покуша да спречи даљу ескалацију тензија.

Најављено формирање јединствене листе свих опозиционих снага у Црној Гори! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА