Најновије

УПРКОС ПАНДЕМИЈИ: Трамп обележио историјски дан!

Своје учешће у обележавању 4. јула, Дана независности САД амерички председник Доналд Трамп почеће данас посетом националном споменику Маунт Рашмор у савезној држави Јужна Дакота, упркос пандемији корона вируса и противљењу заједнице америчких Индијанаца, који то подручје сматрају светим.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Како наводи Ројтерс, предвиђено је да заједно са око 7.500 својих присталица Трамп посматра ватромет у близини огромног споменика, који чине у стени исклесане главе четири некадашња америчка председника Џорџа Вашингтона, Томаса Џеферсона, Теодора Рузвелта и Ејбрахама Линколна.

Из еколошких разлога од 2009. године на том месту није било ватромета, али надлежни у традиционално републиканској Јужној Дакоти тврде да је технологија ватромета од тада значајно узнапредовала, као и да је стање оближње заштићене шуме од националног значаја сада знатно боље.

Биће то још један у низу Трампових скупова којем ће, упркос упозорењима здравствених власти на опасност од заразе, присуствовати значајнији број људи, а на лицу места биће доступне заштитне маске за лице, али њихово ношење неће бити обавезно.

У изјави за "Фокс њуз", гувернерка Јужне Дакоте, републиканка Кристи Ноем, изјавила је да друштвеног дистанцирања на скупу неће бити, као и да они који су забринути због могућности заразе могу да остану код куће, наводи Ројтерс.

Европска унија одобрила лек за коронавирус! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА