Најновије

ТРАМП ПОНОВО УВЕО ТАКСЕ: Америка на првом месту!

Амерички председник Доналд Трамп саопштио је синоћ да је поново увео таксу од 10 одсто на поједине канадске производе од алуминијума.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Трамп, како је навео, жели да заштити америчку индустрију од прекомерног увоза, што је разљутило Отаву и поједине америчке пословне групе.

Трамп је у говору у фабрици веш машина Вирпул у Охају рекао да је у оквиру своје трговачке агенде "Америка на првом месту", потписао указ о поновном увођењу такси за заштиту националне безбедности. 

Пре неколико месеци моја администрација се сагласила да укине те таксе, а заузврат је канадска влада обећала да неће преплавити нашу земљу извозом и уништити наше послове са алуминијумом, али управо су то урадили. Канадски произвођачи алуминијума су прекршили своје обавезе", казао је Трамп. Из канцеларије америчког Представништва за трговину је наведено да ће се таксе од 10 одсто односити на сиров алуминијум произведен у топионицама, али не и на производе од алуминујума.

Извор из канадске владе је рекао да ће та земља узвратити реципрочним таксама на америчку робу.

Канада је увела сличне таксе на америчку робу, од бурбона до кечапа, када је Трамп 2018. године први пут увео таксе на челик и алуминијум из Канаде и Мексика.

Америчка привредна комора назвала је Трампов потез "кораком у погрешном правцу" који ће повећати трошкове америчким компанијама и потрошачима.

Вучић открио шта ће тражити за Косово! Више о томе ОВДЕ.

Извор:  Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА