Најновије

ОВО СЕ НЕЋЕ СВИДЕТИ ЊЕГОВИМ ПРИСТАЛИЦАМА! Трамп примилио лек против корона вируса, а његово порекло је бизарно!

Један од лекова које је амерички председник Доналд Трамп узео током лечења од коронавируса развијен је помоћу људских ћелија добијених из абортираног фетуса.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Лек је коктел моноклонских антитела које је развио Регенерон, Трамп је примио инфузију од 8 грама, а сам лек није одобрен.

Матичне ћелије коришћене за развој лека познате су као ХЕК-293Т ћелије, а изворно су екстраховане из бубрега ембриона након абортуса који је у Холандији изведен 70-их година прошлог века.

Трамп доследно настоји да ограничи приступ абортусу, а један од његових најновијих покушаја је и номинација конзервативне католичке суткиње Ејми Кони Барет у Врховни суд. Трампова републиканска странка се изричито противи истраживању ембрионалних матичних ћелија и позива на забрану федералног финансирања наведених истраживања.

Трамп је већ ограничио таква истраживања 2019. када је његова администрација паузирала финансирање научника који раде на студијама тог типа.

"Зауставили смо федерално финансирање истраживања феталног ткива. Заузимамо став пред лобистима абортуса као никада до сад", рекао је Трамп почетком ове године.

Развој коктела са 450 милиона долара подржала је "Барда", институција у склопу тамошњег министарства здравства задужена за истраживања и развој биомедицине. Није доступан јавности и до данас је тестиран тек на 275 људи.

Северна Кореја има ново, страшно оружје! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА