Најновије

ТРАМП СЕ ВРАЋА У КАМПАЊУ! Председник САД се данас обраћа грађанима!

Председник САД Доналд Трамп данас ће говорити на скупу на отвореном у Белој кући, потврдио је неименовани високи званичник Беле куће за Глас Америке.

Доналд Трамп. (Фото: Flickr)

Трамп је спреман да се поново укључи у кампању за реизбор, пошто се вратио у Белу кућу из болнице где је провео три дана због ковида.

Агенција Ројтерс, позивајући се такође на неименованог званичника Беле куће, пренела је да ће Трамп да се обрати окупљенима са балкона, а да ће тема планираног догађаја бити "закон и ред".

Извор, упознат са ситуацијом, наводи да би могле да се окупе стотине људи и да се од свих очекује да носе заштитне маске.

Трамп, који је 2. октобра објавио да је позитиван на коронавирус, а онда три ноћи провео у болници Волтер Рид у Мериленду, у петак је у својеврсном двочасовном "митингу на радију" у обраћању присталицама у емисији конзервативног водитеља Раша Лимбоуа најавио да ми могао да путује већ у понедељак.

Из његове кампање је у међувремену најављено да ће у понедељак да говори на митингу на Флориди.

Портпаролка Беле куће Кејли Мекенени рекла је у петак да је Трамп спреман и да ће видети да ли је могуће овог викенда одржати митинг.

"Спремни смо чим добије зелено светло од лекара. Спроводе се медицински тестови који ће осигурати да председник неће пренети вирус кад се врати", рекла је Мекенени за Фокс њуз.

Лекар у Белој кући Џон Конли је у белешци објављеној у четвртак објавио да је Трамп завшрио са терапијом за ковид 19, да је у стабилном стању откако је отпуштен и да би могао да се врати обавезама већ у суботу.

У интервјуу Фокс њузу, председник је најавио да ће у петак по америчком времену вероватно опет бити тестиран на коронавирус.

Бела кућа до сада није објавила да ли председник има иједан негативан тест, наводи ВОА.

"Осећам се тако добро", рекао је Трамп Фокс њузу.

У Москви договорено примирје у Нагорно-Карабаху! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА