Најновије

"БОЈТЕ СЕ БОГА!": Захарова о оптужби да Русија покушава да умањи углед Пољске

Логика Варшаве је да за све треба оптужити Москву, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова и позвала Пољску да се „плаши Бога“, након изјаве портпарола министра-координатора пољских специјалних служби Станислава Жарина о „руској претњи“.

Марија Захарова. (Фото: ria.ru)

„Бојте се Бога, Станиславе. Онолико лажи и прљавштине колико су пољски политичари излили на Русију било би довољно за ђубрење рајских вртова. Историја Другог светског рата, пад председничког авиона код Смоленска, жалосни исходи обојених револуција у Европи, инфодемија у периоду вируса корона – за све то, по логици бројних представника званичне Варшаве, и много штошта друго -  треба оптужити Русију“, изјавила је Захарова, а објављено је на званичном Фејсбук налогу МИП-а Русије.

СМИ: «Самая большая угроза для Польши — это деятельность Российской Федерации, которая основана на лжи, манипуляции...

Posted by Maria Zakharova on Sunday, November 15, 2020

Портпаролка је позвала пољско руководство да, уколико се заиста брине за углед земље, пронађе и казни оне који скрнаве гробове и споменике војника Црвене армије - ослободилаца Европе од фашизма, који се налазе на територији Пољске.

С тим у вези, Захарова је истакла да ће са много већим задовољством говорити о успесима Варшаве на том пољу током брифинга него о позивима упућеним пољској страни да испуни обавезе за очување меморијала.

Раније је Жарин изјавио да Москва наводно „манипулише угледом Пољске, НАТО-а и Запада“ и да покушава да поквари репутацију Варшаве.

Бајден ускоро предузима историјски корак? Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА