Најновије

КАДИРОВ НА УДАРУ АМЕРИКЕ: Казна за председника Чеченије и његово окружење

Сједињене Државе увеле су санкције против шефа Чеченске Републике Рамзана Кадирова, компанија повезаних с њим и људи из његовог окружења. Разлог томе је кршење људских права. Списак појединаца и фирми погођених санкцијама објављен је на сајту америчког Министарства финансија.

Рамзан Кадиров (Фото: РИА Новости)

Министарство финансија САД проширило је такозвану глобалну листу закона Магнитског. У новом издању било је пет људи. Четворо су држављани Руске Федерације: спортиста Тимур Дугазајев, представник Кадирова у Европи, помоћник Кадирова у блоку моћи Данил Мартинов, опуномоћеник Чеченије под руским председником Зиад Сабсаби и командант специјалног пука чеченског ППС и шеф Кадировљевог секретаријата Вакхит Усмајев. С њима се на списку налазе и Кадиров и тренер коња Симар Сатиш.

На списку компанија на које ће нова ограничења утицати су Фондација Ахмат Кадиров, фудбалски клуб Ахмат и истоимени клуб мешовитих борилачких вештина, Апсолутно првенство Ахмат, чеченске Минералне воде и Мегастројинвест

Истовремено проширивање листе такође укључује три становника Хаитија и пет особа повезаних са Јеменским Хутијима.

Ројтерс јавља да је Уједињено Краљевство је истовремено са Сједињеним Државама увело санкције против појединаца и организација повезаних са кршењем људских права у Чеченији. На британској листи налазе се бивши шеф полиције града Аргуна Ајуб Катајев и заменик министра унутрашњих послова републике Апти Алаудинов. Издвојено, као одговорна за мучење и друга кривична дела против представника сексуалних мањина, постоји посебна јединица за брзи одговор „Терек“.

У лето 2020. године, после претходних западних санкција, Рамзан Кадиров је рекао да и други становници републике, после њега, желе да буду на листама за санкције.

О заједничкој војној вежби Русије и НАТО пакта прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА