Најновије

РАСКОЛ ЗАВЛАДАО У НАТО ПАКТУ: Подела Алијансе је свршени чин

Оштра изјава америчког председника Јоеа Бидена о Владимиру Путину ставила је земље НАТО-а пред тежак избор - да подрже или одбију став Вашингтона, пише шведски лист Svenska Dagbladet.

САД и Русија (Илустрација: РИА ФАН)

Прошле недеље је амерички председник у интервјуу за ТВ канал ABC рекао да ће Путин „одговарати“ за „мешање у америчке изборе“, а такође је рекао за њега да је убица. Као одговор, руски председник је пожелио Бајдену добро здравље.

Понудио је да се одржи директна и отворена дискусија, али на крају разговор није одржан. Како је приметио портпарол Кремља Дмитриј Песков, „америчка страна није била спремна за ово“.

„Раскол у НАТО круговима је свршени чин“, каже аутор шведских новина.

Лист напомиње да су чланице НАТО-а у потпуности зависне од економске и војне снаге САД. Међутим, према аутору, многе од њих су истовремено заинтересоване за блиску сарадњу са Русијом.

„Биће тешко земљама које имају посебне разлоге да одржавају добре односе са Русима, биће тешко пронаћи средину“, наглашава се у чланку.

Као пример, аутор указује на „велики гасни посао“ Русије и Немачке, укључујући изградњу гасовода Северни ток 2, руско-турске војне послове, као и интересовање низа европских држава за руску вакцину против вируса корона Спутњик V.

Шта је руска амбасада у Сарајеву одговорила НАТО алијанси, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА