Најновије

НОВА ВОЈНА СТРАТЕГИЈА УКРАЈИНЕ: Овако су замислили да победе Русију, спремни су да предузму најгоре кораке!

Украјински председник усвојио је недавно нову војну стратегију која разоткрива алгоритам деловања Украјине у случају рата са Русијом, преноси украјински портал "Страна".

Украјинска војска. (Фото: Јутјуб)

Према документу, Кијев ће се фокусирати на милитаризацију читавог становништва у "конфронтацији" са Русијом, а нова доктрина предвиђа вођење тоталног герилског рата.

- Алгоритам наводног сукоба занимљиво је описан. Почиње одговором на агресију или претњу војној безбедности Украјине. Дакле, не говори се директно да противник треба да наруши државну границу - пише аутор чланка који је анализирао нову доктрину Кијева.

Новинар наводи да Оружане снаге Украјине у било ком тренутку могу започети војну операцију против територија које нису под њиховом контролом, "и руске војске која се тамо налази".

Војни сукоб, истиче се у документу, требало би да се заврши "уз помоћ међународне заједнице под условима који одговарају Украјини".

- Дакле, Украјина, очигледно, не размишља о томе да само помоћу својих снага оствари војну победу - ироничан је новинар.

Претпоставља се и да "успех" Кијева у сукобу треба да осигура политичка, економска и војна подршка међународне заједнице Украјини у "геополитичкој конфронтацији са Русијом".

Притом, земља је спремна да ратује и у случају сукобљавања нуклеарних сила, то јест у случају конфликта главних земаља НАТО-а и Русије, наводи се у чланку.

Москва је више пута истицала да нема агресивне намере према другим земљама. Русија не учествује у сукобу у Украјини и залаже се за то да Кијев превазиђе политичку и економску кризу, истакли су у Москви.

Немачки вицеканцелар за формирање војске ЕУ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА