Најновије

ПУТИН ИГНОРИШЕ ЗЕЛЕНСКОГ: Преговори о Донбасу у ћорсокаку

Украјински председник Владимир Зеленски послао је захтев за разговор са руским лидером Владимиром Путином, али Кремљ није одговорио на њега, изјавио је Зеленски у интервјуу за француски лист Фигар Фигаро, чији је текст наведен на званичном сајту украјинског председника.

Владимир Зеленски (Фото: Председништво Украјине)

Према речима Зеленског, он је изразио жељу да разговара са Путином након што су у Донбасу убијена четири украјинска војника и затражио од шефа његове канцеларије да контактира руског лидера. Међутим, руска страна наводно није пристала на разговор, а касније је изјавила да није добила захтев за разговор из Кијева.

„Званично су рекли да није било захтева. Али сећам се “, нагласио је Зеленски.

Додао је да ова ситуација јасно показује прави однос Москве према могућности да се рат у Донбасу оконча. „Питају ме да ли Русија жели да оконча рат. На ово питање могу се одговорити делима: Звао сам, али нису ми одговорили“, објаснио је председник Украјине.

Дана 12. априла објављено је да је председник Украјине затражио од Москве преговоре са руским колегом. Секретар за штампу председника Украјине Јулија Мендељ објаснила је да Зеленски жели да разговара са Путином о ескалацији сукоба у Донбасу. Истовремено, прес-секретар руског председника Дмитриј Песков рекао је сутрадан да Кремљ није примио такве захтеве од украјинске стране.

Од краја марта примећено је нагло погоршање ситуације у зони оружаног сукоба у Донбасу; стране примећују пораст гранатирања и концентрације војне опреме на линији контакта. С тим у вези, Украјина оптужује Русију да је изградила своје војно присуство у региону, јер сматра да је она одговорна за сукоб. Преговори у оквиру Трилатералне контакт групе о Донбасу су у ћорсокаку.

Како је МиГ-31 зауставио амерички шпијунски авион, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА