Најновије

КИНА НАСЕЉАВА СВЕМИР: Послали модул са јединицама за становање (ВИДЕО)

Кина је данас лансирала беспилотни модул који садржи просторије за три особе које ће бити настањене на трајној свемирској станици, која би требало да буде завршена до краја 2022. године, саопштили су државни медији.

Кина осваја космос (Фото: Јутјуб)

Модул, под називом "Хармонија небеса" (Тјанхе на кинеском), је лансиран са Лонг марш 5б, највећег кинеског носача ракета, у 11.23 по локалном времену из свемирског Венчанг лансирног центра, са јужног острва Хаинан, јавља Ројтерс.

Тјанхе је један од три главне компоменте које ће сачињавати прву самосталну свемирску станицу, која има јединог конкурента у Међународној свемирској станици (ISS).

ISS користе неке од водећих земаља света, попут САД, Русије и Јапана, док је Кини забрањено да буде део ISS одлуком Америке.

Тјанхе ће направити главне стамбене одаје за три члана посаде на кинеској свемирској станици, која ће трајати најмање десет година.

Лансирање Тјанеа је први од 11 мисија неопходних да се комплетира свемирска станица, која ће летети око Земље на висини од 340 до 450 километара.

Рад на свемирској станици је почео пре деценију, 2011. године, и у том пројекту су учествовале свемирске лабораторије Тјангонг-1 и Тјангонг-2.

Кина је направила приоритетним свемирско истраживање, са циљем да буде водећа сила у пољу свемирског истраживања до 2030. године.

О инциденту на Блиском Истоку прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА