Најновије

ОТКРИВЕНЕ НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О СПОРНОМ ЛЕТУ: Белорусија објавила транскрипт разговора контролора и авиона!

Белоруско министарство саобраћаја објавило је данас транскрипт разговора контроле лета и пилота "Рајанера" који је принудно спустио авион у Минск због, како се испоставило, лажне бомбе

Александар Лукашенко. (Фото: Сајт председника Белорусије)

Белорусија је током овог инцидента, који је покренуо међународну осуду и санкције против ње, ухапсила новинара и опозиционара Романа Протасевича који је путовао из Атине за Вилњус авионом Рајанера.

Транскрипт објављен данас разликује се од делова разговора контролора и посаде авиона који су претходно објављени на белоруској државној ТВ , а чини се да се разликује од ранијих изјава званичника аеродрома у Минску.

Белорусија је у недељу послала ратни авион да принудно приземљи авион компаније "Рајанер" због лажне дојаве о подметнујој бомби, када је ухапшен опозиционар Роман Проташевић, који је ишао из Атине за Вилњус, што су лидери западних земља назвали државним пиратством.

Белорусија је саопштила да је авион "Рајанера", на линији Атина - Вилњус, приземљила након што је добила поруку од палестинског Хамаса, који је запретио да ће летелицу разнети изнад белоруског ваздушног простора, уколико Европска унија не осуди Израел због конфликта у Гази.

Три нове кривичне пријаве за Наваљног! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА