Најновије

ШЕШЕЉ АЛАРМИРАО ЈАВНОСТ: Радикали изнели јасан захтев Влади Србије!

СРС, чији је лидер Војислав Шешељ, поновила је захтев Влади Републике Србије да се хитно образује Институт за анализу хашких пресуда.

Војислав Шешељ. (Фото: Јутјуб)

- Чињеница да је Хашки трибунал у свом неславном мандату и сумњивим поступцима углавном осуђивао Србе за злочине над Хрватима и муслиманима, а да за српске жртве нико није одговарао указује на очигледну намеру да Трибунал за рачун Сједињених Америчких Држава и великих западних сила мења историју о крвавом распаду бивше Југославије.

У Хашком трибуналу остали су милиони страница необелодањених докумената и прети опасност да тај материјал буде уништен или предат Хрватској или Босни и Херцеговини, чиме би се додатно учинила штета српским националним интересима. Због тога Српска радикална понавља захтев Влади Републике Србије да се хитно образује Институт за анализу хашких пресуда.

Српски радикали сматрају да би се у научно-истраживачком раду тог института расветлиле многе чињенице које би могле да послуже као основ за ревизију свих хашких пресуда и скидање љаге са српског народа, који је кроз хашке пресуде представљен као одговоран за скоро све ратне злочине на подручју бивше Југославије.

Ову обавезу Влада Србије мора прихватити због свих српских жртава за које нико није одговарао, због свих невиних, а осуђених Срба у Хашком трибуналу и посебно ради утврђивања историјских чињеница и заустављања прекрајања историје од стране Трибунала и његових ментора и налогодаваца - наводи се у саопштењу СРС.

Жириновски жестоко о крвавом рату у Донбасу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА