Најновије

КОЛИНДА НА ЧЕЛУ НАТО ПАКТА? Озбиљан кандидат за генералног секретара

Бивша хрватска председница Колинда Грабар Китаровић изјавила је данас да је почаствована што је медији спомињу као фавориткињу за наследницу генералног секретара НАТО-а и признаје да како каже, није изненађена.

Колинда Грабар-Китаровић (Фото: Јутјуб)

„Уистину сам почаствована тиме што ме спомињу у тако угледном друштву за ту изузетно важну дужност. Уосталом, то је и својеврсно признање и додатна међународна потврда за Хрватску. Рећи било шта више од тога у овом тренутку било би заиста преурањено и крајње непрофесионално”, рекла је Грабар Китаровић за загребачки Јутарњи лист.

Грабар-Китаровић се, иначе, налази у Токију где је присуствовала сједници Међународног олимпијског одбора у чије је чланство изабрана у јулу прошле године као четврта особа из Хрватске и прва жена.

О њој као озбиљној кандидакињи је прошле године писао Политико у контексту да је време да напокон жена буде на челу Алијансе и да су у многим земљама већ кренула нагађања о томе ко би могао да наследи актуелног Јенса Столтенберга, коме мандат истиче наредне године.

У том контексту се уз бившу председницу Хрватске спомињу бивша литавска председница Далиа Грибаускаите и актуална председница Естоније Керсти Каљулаид.

О украјинском сценарију за Нагорно-Карабах прочитајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА