Најновије

СПРЕМА СЕ НУКЛЕАРНИ РАТ У ТАЈНОСТИ: НАТО ће бацати нуклеарне бомбе

Почела је годишња НАТО вежба „Steadfast Noon“ или „Упорно подне“. Током маневара, земље чланице Alijanse увежбавају, посебно, употребу нуклеарних бомби.

Нуклеарна Апокалипса (Илустрација: Pixabay)

Војска се обучава за „одбрану“ територије Алијансе нуклеарним оружјем, наводи се у саопштењу на званичном сајту НАТО -а.

У вежби је учествују на десетине авиона. Међу њима су и конвенционални борбени авиони и танкери, извиђачки авиони и ловци опремљени нуклеарним наоружањем. Алијанса је нагласила да је догађај осмишљен како би се осигурала безбедност, поузданост и ефикасност нуклеарног одвраћања од стране НАТО -а

"С обзиром на погоршање безбедносног окружења у Европи, поуздан и јединствен нуклеарни савез је од критичног значаја", наводи се у саопштењу.

Ова вежба је тајна

Како наводи Дојче Веле, током вежбе ће се вероватно практиковати употреба америчких нуклеарних бомби B61. Према непотврђеним информацијама, оне се чувају у војној ваздухопловној бази Геди на северу Италије.

Треба имати на уму НАТО не извештава о одређеној локацији маневара.

Истовремено, војни стручњаци су рекли да ће током маневара учесници вежбе транспортовати америчко нуклеарно оружје из подземних складишта и причврстити га на ловце. Међутим, употреба бомби се не очекује током тренажног лета.

Како је Пјонгјанг уплашио комшије ракетом, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА