Најновије

Амерички берзански брокер предвиђа судњи дан за биткоин!

Амерички берзански брокер Питер Шиф тврди да биткоин нема вредност и да је дигитални токен на ивици новог пада. Он је на Твитеру написао да је најбоља криптовалута на путу да падне на 10.000 долара или чак ниже.

Фото: pixabay.com

„Ово је дугорочни графикон. Замислите колико ће лоше изгледати овај графикон када биткоин падне испод 30.000 долара“, написао је Шиф на Твитеру у недељу, додајући:

„Пад на 10.000 долара би изгледао као закуцавање, али нема разлога да верујемо да ће се тај ниво одржати као трајни патос. Ако се овај дупли врх заврши, прави патос је нула!“

Шиф дефинише „двоструки врх“ као индикатор који указује на снажан силазни тренд. Термин описује технички образац који означава врх џиновског раста и сматра се готовим када цена падне испод „линије врата“. Тренутно, линија врата биткоина износи око 30.000 долара.

Шиф, извршни директор компаније „Евро пацифик капитал“, често је критиковао криптовалуте, тврдећи да је биткоин огроман шпекулативни балон који ће експлодирати, а људи који га сада купују остаће да држе празну торбу, преноси РТ.

Економиста, најпознатији по предвиђању финансијског краха 2008. године, објавио је пре две године да не може да приступи својим биткоин фондовима након што је његов дигитални новчаник престао да прихвата његову лозинку. Напомињући да то „није велика трагедија“, рекао је: „Знао сам да је поседовање биткоина лоша идеја, само никада нисам схватио да је ово тако лоше!“

Биткоин је изгубио више од 25 одсто вредности након што је у новембру достигао највиши ниво од преко 68.000 долара. Аналитичари кажу да је најпознатија криптовалута почела да се опоравља од тромесечног опадања, али можда још није изашла из кризе. Дигитална валута се трговала 4 одсто више у уторак, изнад 44.000 долара по токену.

Колика је плата страних плаћеника који су дошли да ратују у Украјину против Руса и ко их плаћа сазнајте ОВДЕ.

Извор: 24седам

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА