Најновије

КРЕНУЛИ ИЗ КРАГУЈЕВЦА ЗА БЕОГРАД: Више стотина радника Фијата започиње штрајк

Неколико стотина Фијатових радника упутило се аутобусима и приватним возилима у 10:30 за Београд, где ће протестовати због неуспелих преговора са Владом и компанијом Стелантис.

Фото: Јутјуб

План је да се на неколико сати блокира један од виталних саобраћајница у главном граду, а уколико не стигну до Београда, блокираће део аутопута на коме буду заустављени.

Ако им полиција забрани излазак из Крагујевца, радници ће се вратити и блокирати Фијатову фабрику и неће изаћи све док не буду испуњени њихови услови.

Ђорђе Милојевић, представник радника истакао је за Данас да су они спремни за преговоре, али да држава не одговара на њихове захтеве.

– Ми смо синоћ звали премијерку и тражили да разговарамо са њом. Она то није желела. Тражили смо да организујемо састанак данас у 7 сати, ни то није прихватила. Зато идемо у Београд, зна где може да нас нађе, ако јој је до разговора.

Он истиче да очекује да им се данас обрати председник или премијерка и да им да писане гаранције да ће њихови захтеви бити испуњени.

Зоран Миљковић, председник Самосталног синдиката Фијат пластик, каже да је држава прекршила сва обећања и да су радници принуђени на овакав потез.

– Држава нам није дала писане гаранције за ствари које су пре 15 дана договорене у Крагујевцу, премијерка синоћ није желела ни да нам саопшти број радника који су се одлучили за одлазак у Словачку. Ми немомо другог избора осим да блокирамо Београд.

Он је додао да се нада да ће на овај начин скренути пажњу целе Србије да виде да је ово шири проблем од Крагујевца и да држава не може овако да отпушта раднике.

Окупљени радници и поред веома тешке ситуације истичу да очекују да ће њихови проблеми данас решити, јер кажу није у интересу ни њима ни држави да блокирају улице. Они само желе да раде и да обезбеде своје породице.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА