Најновије

"ПОРАЗ И ПАД ЛУГАНСКА ДЕМОРАЛИШУЋИ": Украјински официр сведочи о великим губицима и паду морала у војсци!

Официр Оружаних снага Украјине, који је задобио ране од гелера и налази се на лечењу у болници, поделио је информације о губицима Оружаних снага Украјине и ниском моралу са новинаром Политицо Кристофером Милером, који је објавио извод из преписке на друштвеним мрежама.

Фото: public

- Пре три недеље у његовој јединици северно од Попасне било је 60 војника. Данас их има 20 - пише Милер.

Позивајући се на украјинског официра, он је рекао да су руски тенкови и артиљерија главни проблем за Оружане снаге Украјине - украјинска војска нема одговор на ватрену моћ руске војске, а оружје које се испоручује са Запада критично недостаје.

- Он (украјински официр - прим.аут.) је рекао да је пораз и губитак Луганске области деморалишући. Његова чета је била на фронту у Донбасу много пре 24. фебруара и никада није добила одмор. Само рањени добијају предах, рекао је - пише Милер.

Раније је руски министар одбране Сергеј Шојгу обавестио председника Русије Владимира Путина о успешној операцији "ослобађања" територија Луганске Народне Републике.

Према речима министра, у протекле две недеље губици украјинских оружаних снага износили су 5.469 људи.

Секретар Савета за безбедност Русије Николај Патрушев изјавио је данас да ће циљеви руске специјалне операције бити остварени упркос чињеници да САД и друге западне земље пружају војну помоћ Украјини. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА