Најновије

ЛИКВИДАЦИЈА ВУКОТИЋА ИСПЛАНИРАНА У ШПАНИЈИ?! Турска полиција интензивно трага за убицама вође шкаљараца!

Турска полиција интензивно ради на расветљавању убиства Јована Вукотића (42), који је ликвидиран у четвртак вече у истанбулском кварту Шишли.

Фото: Јутјуб

Случај је преузет од стране турског Одељења за борбу против организованог криминала, а инспектори прегледају снимке са сигурносних камера са места и у близини злочина, како би покушали да идентификују нападаче, као и да открију куда су побегли након пуцњаве, преноси турска штампа.

У тренутку напада, Вукотић, који је важио за наводног вођу криминалног "шкаљарског клана", био је у возилу са невенчаном супругом М. М., која је, иначе, у другом стању, и са ћеркицом. Према до сада доступним, али непотврђеним информацијама, у Вукотића је испаљено пет хитаца, од којих су га погодила четири. Његово тело одвезено је на Институт за судску медицину, како би се урадила обдукција.

У штурим извештајима, турски портали наводе да су нападачи били на мотору, а интересантно је да ниједан медиј нема фотографију са лица места. Поједини од њих у неколико реченица пренели су шта је Вукотићева супруга испричала на саслушању у полицији. Како наводе, она је казала да су из своје куће у кварту Атакој кренули аутомобилом у Тржни центар у кварту Шишли:

- Када смо стигли близу центра, нашем возилу је пришао мотоцикл, на којем су биле две особе. Запуцала је особа која је седела иза.

Које је још детаље изнела Вукотићева супруга није познато, као ни то да ли ће њена изјава бити од помоћи приликом идентификације и проналажења нападача. Оно што је сасвим извесно јесте чињеница да је Вукотић раније откривен и да се само чекао тренутак када ће се кренути у реализацију крвавог плана. Оперативна сазнања безбедносних служби из региона говоре да је ово, али и још неколико ранијих убистава припадника "шкаљарског клана", финансирали одбегли "кавчани", а да је наводно главни "планер" злочина Београђанин, који се тренутно скрива у Шпанији.

И док се чекају нове информације, у турским медијима се могу прочитати прозивке на рачун министра унутрашњих послова Сулејмана Сојлуа. Од њега траже објашњење како је могуће да је Вукотић, који је пре нешто више од четири године депортован из Турске, могао поново да се нађе у њиховој земљи, а да је то промакло надлежним службама.

Вукотић је у турском летовалишту Анталија ухапшен 10. септембра 2018. са фалсификованим македонским пасошем, под именом Георги Андонов и већ сутрадан је депортован у Србију. Због фалсификовања исправе, пред београдским судом је осуђен на 15 месеци затвора, а у фебруару 2020. године је изручен Црној Гори, која га је потраживала ради вођења кривичног поступка пред подгоричким Вишим судом због тешког убиства у покушају и недозвољеног држања оружја. Одмах после екстрадиције саслушан је у Вишем тужилаштву, затим код судије за истрагу, након чега је спроведен у спушки затвор. После неколико месеци ослобођен је оптужби и пуштен на слободу, пишу Новости.

Након што је у четвртак увече објављена вест да је у Истанбулу убијен Јован Вукотић, незванично, осуђеници који су смештени у затвору у Спужу, а који важе за припаднике "кавачког клана" почели су да славе. Према информацијама које смо добили, њихово весеље чуло се на километар од ове установе.

Са друге стране, на друштвеним мрежама се могу прочитати објаве људи блиских Вукотићу. Један од његових пријатеља је написао: "Сви ће добити оно што заслужују, неки се радују, а неки страхују."

Извор: Новости/Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА