Најновије

СТРАНЦИ МОГУ У РУСКУ ВОЈСКУ: Олакшана процедура

У московском миграционом центру „Сахарово“ појавиће се инфраструктура која ће помоћи Министарству одбране у питању ступања у војну службу грађана других земаља, изјавио је градоначелник руске престонице Сергеј Собјанин на свом личном блогу.

Руска војска (Фото: РИА Новости)

Он је подсетио да је Државна дума данас у другом и трећем читању усвојила измене и допуне закона о поједностављеном стицању руског држављанства. Конкретно, реч је о странцима који су потписали уговор о служби у руској војсци. Према важећим законима, за добијање држављанства потребно је да одслуже најмање три године, али изменама је предвиђено смањење овог периода на годину дана.

Собјанин је напоменуо да у Москви ради миграциони центар Сахарово, који се бави запошљавањем странаца.

„Влада Москве ће у блиској будућности распоредити пуну инфраструктуру у Сахарову како би помогла руском Министарству одбране у организацији пријема страних држављана у војну службу“, рекао је градоначелник.

Он је додао и да ће градске службе учинити све што је потребно да закључивање уговора буде што погодније.

Према ставу "а" члана 13. Федералног закона "О држављанству Руске Федерације", страни држављани и лица без држављанства која су навршила осамнаест година и имају радну способност имају право да поднесу захтев за држављанство на општи начин. Истовремено, они морају да бораве на територији Русије од дана добијања боравишне дозволе до дана подношења захтева за држављанство пет година непрекидно (са изузетком одређеног броја случајева). Истовремено, период боравка се сматра непрекидним ако је особа путовала ван Руске Федерације не више од три месеца у року од једне године.

О датумима референдума у ДНР и ЛНР прочитајте ОВДЕ.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА