Најновије

ОЛИВЕРА КОВАЧЕВИЋ: РТС ће се ослободити када то грађани буду изгласали

Десет година сам радила политички talk show на РТС и паралелно била уредница забавног програма јавног сервиса, али сам одустала од емисије из два разлога, рекла је новинарка Оливера Ковачевић на панелу “ТВ маратонци” на Викенд Медија Фестивалу у Ровињу.

Фото: Јутјуб

Прво, како је истакла, више јој се свиђа посао уреднице забавног програма, а као други разлог навела је да више не може да доведе три или четири госта који ће сукобити ставове.

“Постало је неподношљиво јер треба наћи три или четири госта који треба да суоче супротстављене ставове, јер је то суштина дијалога. Србија је толико поларизована по свим питањима да је дијалог готово немогућ”, оценила је Ковачевић.

Према њеним речима, велики број паметних новинара отишао је у ПР и маркетинг, који прво буду савезници медијима, па онда почну да им отежавају посао.

“Променило се време. Када политичар треба да дође у емисију, странка одређује ко ће да буде гост па се дешава да у пет емисија заредом шаљу исте људе. Странка и ПР-ови одређују и ко долази у емисију и шта ће да кажу”, навела је Ковачевић.

Генерални гледано, додала је, власт је најодговорнија за стање у друштву и најодговорнија за стање у медијима.

“Ослобођење РТС ће сачекати гласање грађана, али очито се то њима свиђа”, одговорила је на питање из публике када можемо да очекујемо ослобођење јавног сервиса Србије од власти.

Она је додала да је до сада радила за телевизије Политику, БК, Пинк и РТС.

“Главни уредници су ми били Александар Тијанић, Жељко Митровић и Богољуб Карић, тако да мислим да сам заслужила бенефицирани радни стаж”, рекла је у шали и додала да се Митровић никада није разумео у информативни програм.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА