Најновије

СРБИ НА РЕФЕРЕНДУМУ ЗА ПРИСАЈЕДИЊЕЊЕ РУСИЈИ: Ексклузивни снимци са гласачког места (ВИДЕО)

Председник Српске деснице Миша Вацић и председник Конзервативног покрета Наши Иван Ивановић, на позив адмнистрације руског председника Владимира Путина, тренутно бораве у Волгограду у својству међународног посматрача референдума који се спроводи у ослобођеним регионима Донбаса за присаједињење Русији.

Они су обишли гласачка места која се налазе у избегличким камповима на територији Волгоградске области у којима избегли становници ЛНР, ДНР, Запарошке и Херсонске области могу да остваре своје бирачко право.

И изјави за руске медије Вацић је дао подршку присаједињењу ослобођених територија Русији, као и подршку одлуци да се спроведе делимична мобилизација како би се цивилно становништво тих региона заштитило од украјинске агресије.

„Одзив на мобилизацију је морална дужност не само према славној прошлости и дуг бесмртних предака палих за слободу, већ и улог за сигурну будућност, спокој наступајућих нараштаја. Ништа мање од апсолутног одзива, не очекујем да би се заштитила правда и слобода житеља на историјски руској земљи од Херсона до Доњецка“, рекао је он.

Вацић се састао са са помоћником губернатора Волгоградске области Борисом Сергејевич Исаковом и том приликом му даровао мајицу са ликом генерала Ратка Младића. Заједно са другим контролирима из Србије они су обишли споменик жртвама Отаџбинског рата и положили цвеће.

Председник Конзервативног покрета Наши Иван Ивановић послао је ексклузивне снимке са бирачког места у Волгограду који показују огромно интересовање избеглих у ову руску област да гласају на референдуму.

 

Posted by Иван Ивановић on Sunday, 25 September 2022

- Велика је гужва и много је људи дошло да гласа. Пратимо регуларност читавог процеса који функционише добро и нема никаквих неправислности – рекао је Ивановић за Правду.

Он је испричао да постоји огромно интересовање медија за боравак спрске делегације у овом граду и да су поред конференције за медије посматрачи из Србије дали читав низ интервјуа и изјава за националне руске медије.

У српској делегацији се налази и Драгослав Бокан и још неколико јавних личности из Србије.

Зашто Срби подржавају Русе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА