Најновије

ДОДИК: Путин рекао да цени приступ Републике Српске и Србије

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, гостујући у емисији Око на РТС , изјавио је да се прошле недеље састао с Владимиром Путином, трећи пут у десет месеци.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Путин му је, каже, рекао да цени позицију Србије и Републике Српске и приступ по питању санкција, да често разговара са Вучићем и да ће одржавати најбоље могуће односе.

- Русија је велика земља, али не заборавља пријатеље и Срби могу да рачунају на традиционално пријатељство Русије - рекао је Додик.

Говорећи о сукобу Русије и Украјине Додик је подсетио да је јасно говорио да је против рата, али је уверен да је Русија била принуђена да повуче потезе какве је повукла.

- То је игра великих на коју ја не могу да утичем. Имамо у БиХ Запад, Брисел, Вашингтон, који су стално против Српске и српског народа. Нисам могао другачије да се понашам, али да јесам, шта бих добио? Изгубили бисмо савезништво Русије, а не бисмо никог другог добили на својој страни", образложио је Додик.

Наводи да то што је ЕУ обуставила финансирање изградње дела ауто-пута не значи да РС нема алтернативу и да ће обезбедити новац за 40 километара тог пута.

- Они нам дају кредите, а хоће да им аплаудирамо. Чим им нешто не одговара заустављају радњу. То је ствар немоћи или нестрпљења у Европи због свега овога - рекао је Додик.

О савременом рату прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА