Најновије

Европа остаје без залиха кључног оружја: Прекида се снабдевање Украјине тешким наоружањем

Западне земље неће драматично повећати испоруке оружја Украјини, и снабдети је тешком опремом, пише „Блумберг“, позивајући се на изворе у Европској унији.

„САД се понашају разборито, а Европи понестају залихе кључног оружја“, објашњава се у чланку.

Према речима саговорника агенције, нема знакова да ће европске земље пребацити тешко наоружање Украјини. Дакле, Немачка није дала сагласност другим земљама за снабдевање тенкова „Леопард“.

У Италији је тема украјинске кризе отишла у други план због парламентарних избора и недостатка средстава. Испоруке су доста успориле у јулу, кажу извори.

У недељу је украјински председник Володимир Зеленски на „ЦБС-у“, позвао Сједињене Државе да обезбеде украјинским оружаним снагама артиљерију, вишецевне ракетне бацаче, системе противваздушне одбране и тенкове. Америка добија и друге захтеве, али се Бајденова администрација плаши да им удовољи, као и да обезбеди борбене авионе због ризика да увуче НАТО у сукоб.

Због руске „специјалне операције“ за заштиту Донбаса, која је почела 24. фебруара, Вашингтон и НАТО савезници настављају да испоручују оружје Украјини.

Москва је више пута изјављивала да снабдевање западним оружјем само продужава сукоб, а транспорт са њим постаје легитимна мета.

Иран покренуо велику војну операцију у Ираку, више о томе читајте ОВДЕ.

Извор. webtribne.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА