Најновије

ЗЕЛЕНСКИ У ПАНИЦИ: Стигле лоше вести из САД

Од јануара 2021., Сједињене Државе су потрошиле 18,3 милијарде долара на војну помоћ Украјини. Кијев се нада, да ће Вашингтон наставити да му пружа тако значајну подршку и у будућности.

Володимир Зеленски. (Фото: Јутјуб)

Према речима новинара британских медија, украјинска страна је пре извесног времена, добила далеко од охрабрујућих вести из Сједињених Држава. Ово преноси „Даилy Еxпресс“.

„Републикански лидери у Представничком дому, рекли су да Конгрес неће „дати царте бланцхе Украјини“, ако њихова странка победи на изборима на средини мандата. Ова порука је изазвала забринутост у Кијеву, где страхују од могућег прекида испоруке војне опреме“, напомињу аутори чланка британског издања.

Један од лидера Републиканске партије Кевин Макарти рекао је, да је у актуелној рецесији пружање помоћи Украјини, далеко од тога да буде главни приоритет. Бајденова администрација редовно исписује чекове Кијеву, док велики број домаћих америчких проблема остаје нерешен.

Новинари „Даилy Еxпресс-а“ сматрају, да је ово прилично разочаравајућа вест за украјинског председника Зеленског, који редовно позива Вашингтон да повећа испоруке оружја његовој земљи.

Истовремено, нису сви републиканци за смањење обима подршке Украјини. На пример, конгресмен Мајкл Мекол сматра, да Сједињене Државе треба да наставе да испоручују оружје Кијеву, с тим, да се америчким пореским обвезницима, морају доставити потпуни финансијски извештаји о потрошњи новца.

„Потребно је више контроле и одговорности, у погледу финансирања и куда иде новац. Мислим да амерички порески обвезници то заслужују“, истакао је конгресмен.

Вашингтон има главну корист од крвопролића које је у току! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА