Најновије

УЗБУНА! Амерички авиони примећени близу руских војних база (МАПА)

Извиђачки авион RC-135V Rivet Joint и E-11A комуникациони релејни авион Ваздухопловних снага Сједињених Држава (УСАФ) приметили су посматрачи авијације док су обављали необичну мисију у близини границе са Сиријом.

Амерички авиони. (Фото: Јутјуб)

Обе летелице су неколико сати летеле испред обала Сирије и Либана. Док је Е-11А остао изнад источног Медитерана, RC-135 је наставио да лети дуж сиријске границе са Јорданом и Ираком. Авион је вероватно шпијунирао две главне руске базе на сиријској обали, ваздухопловну базу Хмејмим и поморску базу Тартус.

RC-135 В је стандардна ваздушна платформа УСАФ-а СИГИНТ [Signal Intelligence]. Сензорски пакет авиона омогућава посади мисије да открије, идентификује и геолоцира сигнале у целом електромагнетном спектру.

С друге стране, Е-11А носи УСАФ-ов BACN [Battlefield Airborne Communications Node] ваздушни комуникациони релеј и систем пролаза.BACN омогућава проток информација у реалном времену кроз бојни простор између сличних и различитих тактичких веза података и говорних система путем релеја, премошћавања и превођења података у ситуацијама праволинијског и ван видног поља.

Е-11А је очигледно команди УСАФ-а преносио информације које је прикупио RC-135, који је патролирао дугачким појасом границе Сирије. Необична извиђачка мисија УСАФ-а уследила је само дан након извештаја о два теретна лета између ваздушне базе Хмејмим у Сирији и Русије.

САД вероватно покушавају да открију шта је премештено из Русије у Сирију, или на други начин. Вашингтон веома помно прати руску војну групацију у Сирији од почетка руске специјалне војне операције у Украјини.

Вашингтон има главну корист од крвопролића које је у току! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА