Најновије

ХИТНА РЕАКЦИЈА МОСКВЕ: Војска Русије је спремна!

Руско министарство одбране саопштило је данас да је спремило своје снаге да дејствују у условима нуклеарне контаминације.

Руска војска. (Фото: Принтскрин)

Они су то учинили након што је Москва оптужила Украјину да планира да баци "прљаву бомбу", а што је Кијев оштро демантовао.

Први који је изнео тврдње о "прљавој бомби", конвенционалној бомби са нуклеарним материјалом око језгра, био је министар одбране Сергеј Шојгу, који је у недељу рекао појединим западним колегама да Москва верује да се Кијев спрема да детонира такву бомбу.

Шеф руских јединица за заштиту од нуклеарног, биолошког и хемијског напада поручник Игор Кирилов рекао је да је циљ таквог напада да се за нуклеарну контаминацију оптужи Русија, пренео је Ројтерс.

"Украјина жели да оптужи Русију за нуклеарни тероризам. Циљ провокације би био да се Русија прикаже као неко ко користи оружје за масовно оружје и да се након тога покрене масовна антируска кампања у свету, чиме би се пољуљало поверење у Москву", рекао је Кирилов.

Кирилов је додао да је план о одбрани осмислило министарство одбране Русије, како би се супротставило могућим провокацијама украјинских снага.

У град нове стижу руске јединице - спремају се за битку! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА