Најновије

Кедми: Украјина је само почетак глобалног рата између Русије и Запада

Оружане снаге Руске Федерације, у оквиру „специјалне операције“ у Украјини, у стању су да одједном разраде неколико опција за развој даље офанзиве, на положаје украјинских милитаната. До овог закључка дошао је познати израелски војно-политички стручњак, Јаков Кедми. 

Он је скренуо пажњу на то, да руске оружане снаге, највероватније већ проучавају опције за даљи развој „специјалне операције“ у Украјини. Ту можемо извући одређене закључке, да руска команда намерава да организује широку офанзиву у западном делу земље, чиме ће кијевски режим бити одсечен од снабдевања оружјем из ЕУ и САД.

Дакле, највероватније, руска војска може да преузме контролу над западном границом Украјине у одређеним областима, као и да започне активна непријатељства у миколајском правцу.

„Са оперативне тачке гледишта, постоји неколико опција за војне операције са севера, почевши од западне границе Украјине до Сумске и Харковске области. Ово би могло да одсече остатак Украјине од снабдевања опремом, оружјем и муницијом. Међутим, можемо говорити и о истовременој офанзиви у Николајевској области са приступом Придњестровљу, и савладавањем обале Црног мора“, објаснио је војни експерт.

Кедми је изразио уверење, да је „специјална операција“ само почетак глобалне конфронтације између Русије и Запада. Москва намерава да неутралише претњу коју представља кијевски режим, што ће омогућити САД и ЕУ да изнесу нове спољнополитичке захтеве ,у вези са безбедносним гаранцијама и постојањем Северноатлантске алијансе у њеном садашњем облику.

Руско руководство је успело да добије озбиљну полугу утицаја на своје међународне противнике.

Украјина спрема евакуацију града од 3 милиона људи, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА