Најновије

РУСИ УПОЗОРИЛИ ВАРШАВУ: Знамо да убрзавате припреме за анексију западне Украјине - не понављајте исту грешку

Пољска убрзава припреме за анексију западне Украјине, изјавио је директор Спољне обавештајне службе (СВР) Сергеј Наришкин у интервјуу за Спутњик.

„Информације које стижу у руску Спољно-обавештајну службу указују на то да Варшава убрзава припреме за анексију западноукрајинске територије: Лавовске, Ивано-Франковске и већег дела Тернопољске области Украјине“, рекао је Наришкин.

Према његовим речима, пољско руководство има за циљ да делује проактивно и истрајно из страха да ће старији партнери у НАТО-у покушати да преговарају са Москвом током зимских месеци, не обазирући се на интересе, не само Украјинаца, већ и Пољака.

„Варшава је уверена да су заслужили великодушну надокнаду за војну помоћ Кијеву, пружање склоништа бројним украјинским мигрантима и, на крају, недавни ракетни напад на пољску територију, који је Варшава ћутке „прогутала“ на подстицај Сједињених Држава и водећих европских земаља“, додао је Наришкин.

Он је упозорио Варшаву да не покушава да анектира украјинске територије. Напоменуо је да је историја „пуна горких примера сукоба између пољских и украјинских националиста“ и позвао „да не понавља исту грешку“.

НАПАДНУТА РУСИЈА: Дрон уништио велико складиште горива у Брјанску

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА