Најновије

ДОДИК: Курти тражи алиби за неиспуњавање међународних обавеза

Плашећи свет Републиком Српском која је уставна категорија, премијер тзв. Косова Аљбин Курти само тражи алиби за неиспуњавање својих међународних обавеза чиме продубљује кризу и одгађа решење, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

"Република Српска има своју власт коју добија на демократским изборима и њена политика није навођена са стране, па ни из Београда како сугерише Курти", истакао је Додик у изјави за Срну упитан да прокоментарише изјаву Куртија да због, како је рекао, "горког искуства" из БиХ неће допустити формирање заједнице српских општина на Космету, јер не жели да Србија "копира модел" Републике Српске.

Указао је да се потписом на Бриселски споразум Приштина обавезала да ће формирати заједницу српских општина, што Курти упорно одбија, и што нема накакве везе с Републиком Српском нити Србијом. Додик је рекао да је Куртијево оптерећење Београдом и упорно тражење кривице у Београду потпуно разумљиво ако се зна да је своју лажну државу украо од Србије и сада би да по региону виче "држте лопова".

"Републику Српску стотинама година насељавају Срби у највећем броју, баш као што су насељавали и Косово и Метохију док неко није одлучио да се поигра срцем српске државности насељавајући Албанце у јужну српску покрајину.

Насилним отцепљењем од матице, мимо свих међународних правила, простим гласањем у скупштини, Куртијева лажна држава прогласила је независност коју ни до данас није признао највећи број држава света, међу којима је и БиХ и док је Републике Српске та одлука се неће мењати", навео је председник Српске.

Подсетио је да Република Српска испуњава своје међународне обавезе, залаже се за мир како у БиХ тако и у региону и ни на који начин се не може довести у везу с Куртијевом лажном државом.

Борба за овај град на истоку Украјине је најжешћа битка од почетка рата! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА