Најновије

РУСИ СУ ЧЕКАЛИ ЗИМУ: Креће одлучна битка, кад падне Бахмут, почиње домино ефекат! (ВИДЕО)

Оно на шта Русија претендује и што ће ући у њене границе, односно у границе руског света, јесте територија од Владивостока до Почајева. А Почајев је град на западу Украјине, то није ни Дњепар, није ни Кијев, то је знатно иза Кијева, рекао је уредник портала Факти Ђуро Билбија, гостујући у емисији Реч канала Резервни положај. 

Ђуро Билбија. (Фото: Јутјуб)

Како је рекао, град Почајев по броју становника није ни велики ни битан, јер има свега 8.000 становника, „али је битан јер је то једно велико православно средиште“. 

- Тамо се налази чувена Почајевска Светоуспенска лавра. А лаври нема много, лавра није обична црква, ни обичан манастир, то је огроман црквени комплекс који је некада прављен и као тврђава да може да се брани. Дакле, Русија претендује далеко на запад од Кијева – указао је он. 
Билбија је изразио став да се Русија неће ухватити на „те мамце који су као зов сирена“, то јест на поруке из САД да се преговара, као на пример то што је Хенри Кисинџер понудио да се Крим призна као део Русије, а да све остало Русија врати и буде предмет преговора. 

- Судећи по изјавама Путина, Русија с њима неће уопште да преговара. Она може преговарати с неким ко дође после Зеленског, да ли ће то бити у форми класичне капитулације, па преговори о томе како се прави биланс стања и како се регулишу односи на међународном плану. И многи у Русији већ говоре да је Украјина већ одавно бивша Украјина, да је то држава која још формално постоји, али у будућности неће постојати – закључује Билбија. 

Он наводи да и на Западу постоје они који „опомињу и Бајдена и Лондон и Шолца у Берлину и Европску Унију да што више наоружавају Украјину да ће мање од ње остати и да ће де факто у том рату спалити и украјинску територију и украјинску државност“. 

- По разним проценама, Украјина је практично изгубила три комплетна наоружања са којим је ушла у рат. До почетка лета је већ изгубила све што је имала као своје совјетско наслеђе, онда су је шест источноевропских земаља наоружавали тим истим совјетским оружјем и то је све до краја лета било уништено и сада се уништава западно, натовско наоружање у великим количинама – открио је Билбија.

Према његовим речимна, кад Украјинци изгубе Бахумт, наћи ће се у огромном проблему.

- Истовремено ће пасти и Соледар, а потом и Красногоровка, Маринка, Водјаноје, Опитноје и онда почиње битка која се прогнозирала од самог почетка операције, битка за Краматорск и Славјанск. Кад падне Бахмут, онда почиње рушење домина – истакао је Билбија. 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА