Најновије

ПОДЕЛА УКРАЈИНЕ? Трамп: Решио бих кризу за 24 сата!

Бројни представници Републиканске партије у америчком Конгресу залажу се за то да Украјина одустане од дела своје територије у корист Русије, пише лист „Вашингтон пост“

Доналд Трамп. (Фото: Јутјуб)

„Најупечатљивија је спремност републиканаца да уступе део Украјине: 41 одсто њих се сложило са тим да Русија добије део украјинске територије у корист окончања сукоба“, наводи се у новој анкети организације за истраживање јавног мњења „Галуп“ на коју се лист позива.

Како наводи аутор чланка, половина представника Републиканске странке (18 одсто више него у априлу 2022. године) сматра да Вашингтон чини „превише“ за Кијев. Такође, већина републиканаца сматра да Америка „треба да престане да финансира украјинску војску и тачка“.

Наиме, истраживање телевизије „Фокс њуз“ показало је да већина присталица Републиканске странке не сматра могућом војну победу Украјине у сукобу против Русије, а такође сматра да сам конфликт у Украјини и поступци Русије не представљају директну претњу по безбедност САД.

Прошле недеље, швајцарски медији су писали о наводном предлогу шефа америчке Централне обавештајне агенције Вилијама Бернса руској страни за окончање сукоба.

Бернс је наводно предложио руској страни размену 20 одсто украјинске територије за формални мировни споразум са Кијевом, пише Ноје цирихер цајтунг позивајући се на анонимне изворе у највишим политичким круговима у земљи.

Трамп: Све бих решио за 24 сата

Бивши амерички председник Доналд Трамп рекао је да је могао да спречи рат између Русије и Украјине да је прошле године био на месту шефа државе. Према његовим речима, његова личност на месту председника није дозволила да се овај рат распламса.

"Као што сам раније рекао, овај рат се никада не би догодило. Русија никада не би извршила инвазију, Путин никада, никада, не би извршио инвазију", рекао је Трамп обраћајући се својим присталицама у Њу Хемпширу", где је одржао први митинг у кампањи коју је најавио пре неколико месеци.

Трамп је рекао да и сада може да реши ову кризу за 24 сата. Према његовим речима, оно што се догодило је апсолутно страшно.

"Градови су сравњени са земљом. Људи, то је у милионима. Могли би бити милиони више. Ко зна када је задњи пут читав град бомбама збрисан са лица земље", рекао је Трамп.

Руси крећу у велику офанзиву у року од 10 дана!

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА